Wie zijn wij - Ruigenhoek

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

INTRO

Je eigen Forelvijver met horeca erbij, dat idee leefde al lange tijd bij ons!! De weilanden tussen Overvecht en Groenekan zou de perfecte plek zijn daarvoor. Dichtbij allerlei snelwegen en hartje Utrecht binnen handbereik. Tja, hoe pak je dat aan? Het toeval was, dat er in 2004 sprake zou zijn dat er een recreatiegebied zou worden gerealiseerd, net op 'onze stekkie'. Na uitgezocht te hebben bij wie we moesten aankloppen, hebben we de stoute schoenen aangetrokken. Met alleen een idee op zak, zijn we bij het Recreatieschap langsgeweest. Onze idee werd direct enthousiast ontvangen en vanaf dat moment werd het een uitdaging om het voor elkaar te krijgen, operationeel en financieel.

Het is niet zonder slag of stoot gegaan en het heeft zeven jaar geduurd, voordat eindelijk de eerste schop de grond inging. Trots zijn we zeker dat we onze droom hebben kunnen waar maken. Heel wat kub aarde en zand zijn afgegraven om de vijvers te realiseren. Het Paviljoen hebben we zelf ontworpen en past door de houten uitstraling mooi in de bosrijke omgeving.

Op juni 2012 hebben we de deuren geopend. 'De Ruigenhoek' bevindt zich aan de rand van Utrecht stad in het prachtige natuurgebied het Noorderpark tegen het Gagelbos aan. In de omgeving kun je wandelen, fietsen, Fort Ruigenhoek bezoeken en er zijn speeltoestellen voor kinderen aanwezig.
 

Er zijn twee forelvijvers, die samen voor 1,5 hectare viswater zorgen waar je met de werphengel of vliegenhengel tegen een vergoeding kan forelvissen in Utrecht. Het water in de vijver is kwelwater van de Utrechtse Heuvelrug en kraakhelder. In de vijvers zitten regenboogforellen, ruisvoorntjes, steuren en een enkele karper. In de zomer zetten we claresse uit. Deze witvis kan uitstekend tegen de warmte en blijft actief.

Bij het Paviljoen kan er een drankje worden gedronken of iets lekkers worden gegeten.  Het  is vers en kwaliteit staat voorop. Wij bieden regelmatig buffetten aan uit diverse keukens, waarvoor je kan reserveren. Met mooi weer is het heerlijk relaxen op onze grote, zonnige terras en in de wintermaanden knus in de serre met houtkachel. Feestje, familiedag , bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje? Het kan allemaal bij de Ruigenhoek!

Er is ook een dagcamping op onze terrein aanwezig, waar je gedurende openingstijden tegen een vergoeding, je tent kan opzetten.

Vissers, geen vissers, opa, oma, ouders, kinderen en honden.
Iedereen is welkom!!

Huyen & Rick

               

 
© Forelvijver de Ruigenhoek. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu